Drept Civil

Servicii

Justiție, stabilitate, respect și drepturi protejate – fundamentul dreptului civil pentru o societate echitabilă!

Indiferent dacă vă confruntați cu probleme din domeniul dreptului familiei, contractelor sau cu litigii privind drepturile de proprietate, vă asistăm în fiecare etapă a procesului juridic. Beneficiați de expertiza noastră pentru a naviga eficient prin provocările legale și pentru a ajunge la soluții care să protejeze interesele și drepturile dumneavoastră civile.

dreptul-familiei

Dreptul Familiei

Familia este un grup de persoane unit prin natura relațiilor dintre ele, de căsătorie sau de filiație. Regulile fundamentale de organizarea a dreptului familiei sunt: principiul ocrotirii familiei, principiul căsătoriei liber consimțite între soți, principiul egalității în drepturi și îndatoriri a soților, principiul egalității în drepturi a copiilor, principiul interesului superior al copilului, principiul monogamiei.

Singura modalitate legală de disoluție a căsătoriei este divorțul. Acesta poate avea loc prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ; atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă; la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani; la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

Divorțul consensual, propriu-zis, (sau divorțul prin acordul soților care au reușit să convină asupra tuturor efectelor divorțului) se poate realiza și pe cale administrativă sau notarială.

contracte

Contracte

Conform art.1166 Cod civil Contractul este acordul de voinţe dintre două sau mai multe persoane cu intenţia de a constitui, modifica sau stinge un raport juridic. Deși regulile teoriei generale a actului juridic și teoriei generale a obligațiilor se aplică tuturor contractelor, ele nu epuizează regimul juridic al acestora, existând reglementări aplicabile numai anumitor tipuri de contracte. Odată ce au stabilite dispozițiile legale aplicabile, trebuie stabilită natura lor, respectiv dacă acestea sunt imperative sau dispozitive, iar ulterior, pornind de la natura dispozițiilor aplicabile trebuie determinate stipulațiile contractuale care pot produce efecte.

Este foarte important de reținut faptul că, contractul valabil încheiat are putere de lege între părțile contractante.

recuperare-creante

Recuperare creanțe

În cazul în care nu sunt respectate contractele încheiate și s-au înregistrat prejudicii sau există un refuz de plată cu privire la anumite sume, există anumite modalități de recuperare a acestor creanțe.

Recomandăm rezolvarea pe cale amiabilă a litigiului, acestă procedură preliminară fiind chiar obligatorie înainte de a apela la instanță în cazul unor proceduri de plată sau a unor proceduri de drept comun. În plus, un proces implică costuri ridicate și în general se desfășoară pe o perioadă îndelungată de timp.

În cazul în care rezolvarea pe cale amiabilă a litigiuliui nu este posibilă, pentru recuperarea debitelor restante aveți la dispoziție anumite proceduri speciale cum ar fi: ”Ordonanța de plată”, “Cerere cu valoare redusă”, “Somație europeană de plată”, “Procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă” sau ”Procedura de drept comun”.

drept-comercial_v2

Drept comercial

Dreptul comercial reprezintă o subramură a dreptului privat și este legată de codificarea relațiilor comerciale.

Dreptul comercial este un ansamblu de norme juridice de drept privat care sunt aplicabile raporturilor juridice izvorâte din actele juridice, faptele şi operaţiunile considerate de lege ca fapte de comerţ, precum şi raporturilor juridice la care participă persoanele care au calitatea de comerciant.